Acne

Wat is en hoe ontstaat Acne:

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening waarbij haarzakjes verstopt raken door overtollig talg en dode huidcellen. Dit kan leiden tot de vorming van puistjes, mee-eters, en soms meer ernstige laesies. Acne wordt vaak geassocieerd met hormonale veranderingen, maar genetica, voeding en huidverzorgingsgewoonten spelen ook een rol. Het komt meestal voor op het gezicht, de borst, de rug en de schouders.

Behandelingen.

Zowel actieve acne als de acnelittekens kunnen goed worden behandeld met diverse methodes.

IPL

De Ellipse IPL (Intense Pulsed Light) geeft korte flitsen van intens licht. De huid neemt de energie van de lichtflitsen op waardoor roodheid en pigment vervagen, de huidtextuur verbetert en actieve acne wordt geremd.

Met de IPL kunnen we de huid aanzienlijk verjongen en verfrissen. De poriën verfijnen en de huidteint egaliseert. Ook wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd, waardoor de huid verjongt en verstevigt.

Vaatjes, roodheid en pigmentvlekken – ook van littekens – vervagen door de huid met de IPL te behandelen. De flitsen van de IPL doden ook de bacteriën van actieve acne, waardoor puistjes indrogen en de roodheid verder afneemt.

Frax

Een frax behandeling is een goede methode om de huid te verjongen en vernieuwen. Oneffenheden zoals acnelittekens of onregelmatigheden in de huid kunnen goed worden behandeld met deze methode. Ook fijne lijntjes en een slappe huid zullen baat hebben bij deze methode.

In de huid worden op gecontroleerde manier minuscule regelmatige gaatjes gemaakt. Hierdoor wordt de huid gedwongen om zichzelf te vernieuwen en nieuw collageen te vormen.

Peeling

Een peeling verbetert de huidstructuur, egaliseert de huidskleur en vermindert oneffenheden in de huid. Met een peeling verwijderen we oude oppervlakkige huidcellen, waardoor de huid gedwongen wordt om te verjongen en vernieuwen. Actieve acne wordt door middel van een peeling gezuiverd.

Aantal behandelingen:

Over het algemeen kalmeert de acne al na 1 of 2 behandelingen. Het is echter niet te voorspellen wanneer de acne weer opspeelt. Voor de verbetering van de acnelittekens zijn gemiddeld 4 tot 7 behandelingen nodig om goede resultaten te behalen.

Hoewel onze huidbehandelingen de roodheid wegnemen en de ontsteking remmen, nemen deze ze niet de oorzaak van de acne weg. Veelal kunnen hormonen, voeding of een tekort aan mineralen een oorzaak zijn.

Acne producten

Naast de behandelingen kan het fijn zijn om zelf thuis ook acne te remmen met behulp van onze producten zoals crèmes en serums. Onze huidspecialisten kunnen je tijdens het consult adviseren welke producten het beste passen bij de behoeften van jouw huid.

Afspraak maken?

Wilt je een acne intake of behandeling boeken? Maak een afspraak voor een acne behandeling of een gratis huidanalyse via onze website. Wil je meer informatie over onze acnebehandeling? Bel ons en wij beantwoorden al jouw vragen.