Couperose en Rosacea

Couperose is een huidaandoening waarbij kleine bloedvaten in de huid van het gezicht verwijden en zichtbaar worden. Dit resulteert in rode, soms paarse, fijne lijntjes en vlekken, meestal op de wangen, neus, kin en het gebied rond de ogen. Couperose wordt vaak geassocieerd met blootstelling aan de zon, erfelijkheid en gevoelige huid. Het kan ook verergeren door factoren zoals alcoholgebruik, hete dranken en extreme temperaturen. Hoewel couperose meestal geen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaakt, kan het als cosmetisch storend worden ervaren. Verschillende behandelingsopties, waaronder lasertherapie en speciale crèmes.

Rosacea

Rosacea is een veelvoorkomende chronische ontstekingsvorm van de huid. Vaak is er sprake van bultjes en/of puistjes, welke roodheid (couperose) kunnen veroorzaken. Rosacea komt veelal op latere leeftijd voor, meestal na het dertigste jaar.

Aantal behandelingen

Meestal is er na 2 behandelingen al een forse verbetering te zien. Mogelijk zijn er tussen de 3 en 5 behandelingen nodig, afhankelijk van de ernst van de couperose en/of rosacea. Tussen iedere behandeling moet minimaal 4 weken zitten.

Behandeling:

De roodheid en irritatie kunnen effectief behandeld worden met de Ellipse IPL (Intense Pulsed Light) gecombineerd met de vaatlaser. De lichtflitsbehandeling remt ontstekingen en zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de roodheid van de huid in combinatie met de vaatlaser. De energie van de IPL en lasers zorgt ervoor dat de vaatjes verschrompelen. Onze laserspecialisten beschikken over de allernieuwste IPL, de Ellipse Nordlys.