Frax

Een frax behandeling is een goede methode om de huid te verjongen en vernieuwen. Oneffenheden zoals acnelittekens of onregelmatigheden in de huid kunnen goed worden behandeld met deze methode. Ook fijne lijntjes en een slappe huid zullen baat hebben bij deze methode.

In de huid worden op gecontroleerde manier minuscule regelmatige gaatjes gemaakt. Hierdoor wordt de huid gedwongen om zichzelf te vernieuwen en nieuw collageen te vormen.

Veelgestelde vragen

De FRAX 1550 laserbehandeling werkt door zeer kleine en gecontroleerde eilanden van hitteschade te creëren. Wanneer het lichaam deze gecontroleerde schade herstelt, wordt collageen in het behandelde gebied vervangen. De fijne lijntjes, ongelijkmatig pigment worden verminderd en het huidoppervlak wordt vernieuwd.

De behandeling kan worden ingezet worden bij fijne lijntjes, grove porie structuur, en is dit een hele mooie behandeling voor het verminderen bij acne littekens, of bij littekens van operaties. Er kunnen ook zichtbare ouderdomsvlekken worden verwijderd, de huid krijgt hierdoor een frissere, egalere, uitziende look.

Na de behandeling is de huid rood en kan zelfs een beetje gezwollen zijn, dit verdwijnt binnen een paar dagen, ook kan het zijn dat er een patroon van gaatjes op de huid aanwezig zal zijn. Dit heeft tijd nodig om te helen en kan het zijn dat daar na een paar dagen korstjes op komen en later los zal laten, de huid zal dan ook wat ruw aanvoelen. Dit hoort allemaal bij het proces van huid vernieuwing. Het wordt dan ook sterk aangeraden om niet in de zon te gaan en de huid goed te beschermen met SPF50.

-Sauna, sporten en zwemmen worden de eerste 24 uur na de behandeling afgeraden

– Geen zon en/of zonnebank voor minimaal 3 tot 4 weken.

–  Gedurende 3 tot 4 weken voor de behandeling geen zon en/of zonnebank. De huid mag namelijk niet te bruin zijn van de zon.

–  Bij actieve acne kan de huid niet behandeld worden.

–  Indien u wel eens last heeft van een koortslip is het belangrijk om dit te melden aan uw behandelaar.

–  Bij bepaald medicijn gebruik wordt de behandeling afgeraden overleg hierover met de behandelaar.

Ieder afzonderlijke sessie brengt natuurlijk mooie resultaten met zich mee. Maar wil jij een duidelijke verbetering van je huidprobleem, dan raden wij gemiddeld 3 tot 6 behandelingen aan, met interval van 4 weken.

De behandeling van littekens geeft blijvend resultaat. In geval van acne is het van belang dat de acne onder controle is, waardoor er geen nieuwe littekens ontstaan. Het resultaat in de behandeling van huidveroudering is natuurlijk tijdelijk. In de loop van de jaren zal de huid opnieuw stevigheid verliezen, met name ten gevolge van het ouder worden, erfelijkheid, zonlicht en uv- straling. Er is dan echter geen bezwaar om opnieuw laser- of andere huidbehandelingen te ondergaan.