Huidverjonging

Veroudering veroorzaakt een aantal zichtbare veranderingen van de huid. Vaak vertoont de huid fijne lijntjes, verminderde elasticiteit en een grovere textuur. Er kunnen ook pigmentvlekken en ontsierende vaatjes (couperose) ontstaan.

Er zijn verschillende methodes waarmee we deze verschijnselen aanzienlijk kunnen verbeteren. De huid verjongt, de poriën verfijnen en de huid toont frisser en zal verstevigen.

Huidveroudering

De huid maakt na het 30e levensjaar zelf geen collageen meer aan, waardoor de huid zichtbaar veroudert. De huid verslapt, wordt dunner en wordt minder elastisch. Ook het vetweefsel wordt dunner. Zonlicht en roken versnellen deze veroudering van de huid.
           

Behandelingen

IPL 
De Ellipse IPL (Intense Pulsed Light) geeft korte flitsen van intens licht. De huid neemt de energie van de lichtflitsen op waardoor roodheid en pigment vervagen, de huidtextuur verbetert en actieve acne wordt geremd.

Met de IPL kunnen we de huid aanzienlijk verjongen en verfrissen. De poriën verfijnen en de huidteint egaliseert. Ook wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd, waardoor de huid verjongt en verstevigt.

Vaatjes, roodheid en pigmentvlekken – ook van littekens – vervagen door de huid met de IPL te behandelen. De flitsen van de IPL doden ook de bacteriën van actieve acne, waardoor puistjes indrogen en de roodheid verder afneemt.

Frax
Een frax behandeling is een goede methode om de huid te verjongen en vernieuwen. Oneffenheden zoals acnelittekens of onregelmatigheden in de huid kunnen goed worden behandeld met deze methode. Ook fijne lijntjes en een slappe huid zullen baat hebben bij deze methode.

In de huid worden op gecontroleerde manier minuscule regelmatige gaatjes gemaakt. Hierdoor wordt de huid gedwongen om zichzelf te vernieuwen en nieuw collageen te vormen.

Peeling:

Een peeling verbetert de huidstructuur, egaliseert de huidskleur en vermindert oneffenheden in de huid. Met een peeling verwijderen we oude oppervlakkige huidcellen, waardoor de huid gedwongen wordt om te verjongen en vernieuwen. Actieve acne wordt door middel van een peeling gezuiverd.

De SkinPen

Maakt kleine microkanaaltjes in de huid door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen. Hiermee wordt het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. Type 3 collageen is nodig om effectieve weefselstructuren in de huid aan te kunnen maken en te organiseren in het juiste tempo. Vervolgens wordt dit type collageen omgezet naar type 1 collageen, wat resulteert in het gewenste en langdurig resultaat zónder (onderhuidse) littekens. Collageen zorgt voor volume en stevigheid van de huid, terwijl elastine zorgt voor de veerkracht van de huid. Het resultaat: de huid wordt steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender!