IPL

De Ellipse IPL (Intense Pulsed Light) geeft korte flitsen van intens licht. De huid neemt de energie van de lichtflitsen op waardoor roodheid en pigment vervagen, de huidtextuur verbetert en actieve acne wordt geremd.

Met de IPL kunnen we de huid aanzienlijk verjongen en verfrissen. De poriën verfijnen en de huidteint egaliseert. Ook wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd, waardoor de huid verjongt en verstevigt.

Vaatjes, roodheid en pigmentvlekken – ook van littekens – vervagen door de huid met de IPL te behandelen. De flitsen van de IPL doden ook de bacteriën van actieve acne, waardoor puistjes indrogen en de roodheid verder afneemt.

Veelgestelde vragen

IPL kan worden ingezet bij verschillende indicaties zoals couperose, oppervlakkige vaatjes, rosacea wijnvlekken, spider naevi’s en goedaardige huidleasies. Ook kan er oppervlakkig pigment mee worden verwijderd. Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt door een flitslamp die een krachtig flitslicht geeft. Bij de behandeling met IPL dringt de lichtbundel de huid binnen en wordt door het bloed in de vaatjes opgenomen. Door de lichtflits verwarmen we de bloedvaatjes waardoor de vaatwant inklapt. Het lichaam ruimt het restant zelf op.

De behandeling is niet geheel pijnloos maar is goed verdraagbaar. U kunt het vergelijken met elastiekjes die tegen de huid aan komt. De behandeling duur hangt af van het oppervlak maar zal ongeveer tussen de 10 en 30 minuten duren.

Al na 1 behandeling zie je resultaat. Om het gewenste resultaat te bereiken zijn er over het algemeen meestal meer behandelingen nodig, dit is afhankelijk van de ernst. Tussen de behandelingen zit steeds periode van vier tot zes weken. Voor het pigment raden we tussen de 4-6 behandelingen aan.

Er zijn een aantal contra indicaties waarbij we de behandeling niet kunnen uitvoeren,

-Je hebt recent peelings gehad . (Huid)kanker. Vitiligo. Zongebruinde huid door zon, zonnebank, spraytan of zelfbruiner. Zwangerschap, epilepsie of  bepaald medicijn gebruik, overleg dit met de behandelaar.

-Het is belangrijk dat de huid zo blank mogelijk is. U dient de huid daarom niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank gedurende 2 tot 3 weken vóór de behandeling. Eventuele zelfbruiningscrème (bronzer)dient u ook te vermijden in deze periode.

– Bij gebruik van Roaccutane® tegen rosacea kan de behandeling niet plaatsvinden tot de kuur is afgemaakt.

IPL is een effectieve behandeling tegen rosacea. De felle lichtflitsen van een IPL-behandeling zorgen ervoor dat de verwijde bloedvaten samentrekken en krimpen. Dit helpt de diffuse roodheid die vaak met rosacea gepaard gaat te verminderen. Het vermindert ook de zichtbaarheid van de gesprongen bloedvaatjes te verminderen. Rosacea blijft een auto-immumziekte dus de kans dat het weer terug komt of niet aanslaat is aanwezig.