Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn veranderingen in de kleur van de huid, meestal donkerder dan de omliggende huid. Ze ontstaan als gevolg van een overproductie van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van de huid, ogen en haar. Hier zijn enkele specifieke soorten pigmentvlekken:

  • Ouderdomsvlekken (levervlekken): Dit zijn donkere, vlakke vlekken die zich op de huid bevinden, meestal op gebieden die veel aan de zon zijn blootgesteld, zoals het gezicht, de handen en de schouders. Ze komen vooral voor bij oudere mensen en zijn het gevolg van jarenlange blootstelling aan UV-straling.
  • – Melasma: Melasma zijn grotere, donkere vlekken die vaak voorkomen op het gezicht, met name bij vrouwen. Het kan worden veroorzaakt door hormonale schommelingen, zoals tijdens de zwangerschap (zwangerschapsmasker) of bij het gebruik van anticonceptiepillen. Zonlicht kan melasma verergeren.
  • Post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH): Deze vlekken ontstaan na huidbeschadiging, zoals acne, wonden of ontstekingen. Ze zijn meestal donkerder dan de omringende huid en kunnen langdurig aanhouden.

Behandeling:

Door middel van onze  IPL-,  lasermethode, peeling en Skinpen zullen de pigmentvlekken vervagen en zal de huid verbeteren. De aanleg voor pigmentvlekken en de aanmaak hiervan door bijvoorbeeld zonlicht blijven echter wel bestaan.

Aantal behandelingen

Meestal is er na 2 / 3 behandelingen al een forse verbetering te zien van de huid. Mogelijk zijn er tussen de 2 en 5 behandelingen nodig, afhankelijk van de hoeveelheid en diepte van het pigment. Melasma vereist onderhoud.

Pigment producten:

We bieden een verscheidenheid aan verzorgende crèmes en serums om pigmentvlekken te verminderen en de huid te beschermen tegen de zon. Tijdens een consult kunnen onze experts je adviseren over welke van onze producten het meest geschikt zijn voor jouw huidbehoeften.