Acneverzorging


Iedereen heeft weleens een puistje, maar sommige mensen hebben er dagelijks last van. Vooral de huid van jongeren is gevoelig voor de zogenaamde jeugdpuistjes, maar ook volwassenen kunnen veel pukkeltjes hebben. Wanneer iemands huid overmatig wordt ontsierd door veel puistjes heet dit acne. Dit is een ontstekingsziekte van de talgklieren in de huid. De oorzaken zijn divers. Zo kunnen hormonen, genen en stress een rol spelen. Mogelijke factoren van buitenaf zijn onder andere een hoge vochtigheidsgraad. Wanneer je last hebt van acne pas dan ook op met make-up. Heeft deze een te vette basis dan worden de poriën afgesloten, waardoor er puistjes ontstaan. Verder is een gezonde levensstijl en een goede verzorging van de huid bevorderlijk voor het terugdringen van acne.


Van lotion tot acne crème: ontdek de juiste producten voor een huid met puistjes
Om je huid te helpen is het belangrijk dat je de goede producten uitkiest. De reiniging heeft echt een hoofdrol bij de verzorging van een huid met acne. Zorg er daarom voor om alle onzuiverheden te verwijderen met bijvoorbeeld een cleansing gel van Skinceuticals. Je huid schoonmaken is nog eens extra belangrijk wanneer je last hebt van grove poriën. Wanneer de poriën groter zijn, kan er namelijk makkelijker vuil in achterblijven, waardoor er weer sneller ontstekingen ontstaan. Rond je schoonmaakbeurt af met een crème tegen puistjes. Een goede jeugdpuistjes crème is voedend en mild voor de huid.

 

Kies alleen de beste producten tegen acne
Ook als je je gaat opmaken, is het aan te raden om producten die anti acne zijn te gebruiken. Zo gaat de verzorging en bescherming ook verder met je make-up. Verder zorgt een speciale foundation voor acne ervoor dat je huid mooi bedekt wordt, zonder dat de poriën verstopt raken. Ook zijn er ademende gels die oneffenheden van de huid camoufleren. Je ziet het! Er zijn heel veel mogelijkheden om acne tegen te gaan en er goed uit te zien.

 

Bij Facefacorty ontdek je de beste producten tegen acne. In onze online shop vind je onder andere tonics, gels en crèmes van bijvoorbeeld topmerken als SkinCeuticals en Murad.  Blijf dus niet met puistjes lopen, maar help je huid met de juiste producten tegen acne!