Pigmentvlekkenverzorging

Pigmentvlekken worden veroorzaakt door een teveel of tekort aan pigment, daarom heet het ook wel hyperpigmentatie of hypopigmentatie. Dit teveel aan pigment, donkerbruine melanine, hoopt zich op in je huid. Veel pigmentvlekken worden veroorzaakt door de zon, doordat er dan soms te veel melanine geproduceerd wordt. Daarom zien we pigmentvlekken ook veel voorkomen op gezicht en handen. Deze worden namelijk het meest blootgesteld aan het zonnetje. Pigmentvlekken kunnen in principe geen kwaad, maar de meeste mensen vinden de ouderdomsvlekken niet mooi bij zichzelf. Wanneer dit het geval is, kun je het beste erachter komen hoe ze te voorkomen en u gezicht weer te laten stralen!

 

 

Soorten pigmentvlekken

  • Zonnevlekken: deze pigmentvlekken worden veroorzaakt doordat je huid in de war is door de zon en daarom te veel melanine aanmaakt
  • Ouderdomsvlekken: zonnevlekken die ontstaan bij mensen boven de 65 jaar
  • Zwangerschapsmasker: een grote pigmentvlek in het gezicht door zwangerschapshormonen
  • Aangeboren pigmentvlekken: moedervlekken en café-au-lait vlekken
  • Vitiligo: witte pigmentvlekken door ontbrekend pigment
  • Overige vlekken: ontstaan door wondjes, huidirritatie, acne, eczeem en littekens

 

Pigmentvlekken crème

We onderscheiden 2 categorieën crèmes tegen pigmentvlekken: diepwerkende crèmes en maskerende crèmes.  Facefactory heeft een aantal diepwerkende pigment verminderende crèmes voor een egale en stralende huid. Zo kun je bijvoorbeeld de corrigerende serums van SkinCeuticals gebruiken tegen pigment. Daarnaast is het heel belangrijk om je (gezichts)huid altijd goed tegen de zon te beschermen, kies voor zonnebrandcrème met een zeer hoge bescherming om de gezichtshuid te beschermen tegen UV-straling.